Berzay fotó

Mintegy 20 éve foglalkozom fotózással.

Kis történet magamról. A kilencvenes évek elején egy hideg februári napon éreztem, hogy valami hiányzik még az életemből. Így beiratkoztam egy hétvégi szemináriumra, aminek szerényen csak annyi volt a címe:  ”Az élet célja”. Nos, szombat délelőtt elmondták, hogy milyen szempontok alapján kellene megközelíteni ezt a kérdést. Majd délben feltették a kérdést: Mi az a tevékenység, amivel egész éltedben szívesen foglalkoznál és megdobogtatja a szívedet? Egy perc. Nem kellett annyi. Eldöntöttem, FÉNYKÉPÉSZ leszek. Remek érzés volt. A következő másfél nap azzal telt el, hogy kitalálom, megtervezem, miként tudom ezt megtenni. Egyre közelebb került hozzám a fényképésszé válás.

Lassan 25  év telt el és még mindig ezzel foglalkozom, szeretem csinálni. Szeretem az alkotást, hogy nincs két egyforma napom, hogy nincs két egyforma munka, a változatosságot, a rengeteg embert, akikkel találkoztam. Kedvencem az emberek fotózása. Különösen szeretem, ha egy család, nagy szülők, gyerekek, unokák egy képere kerülnek. Ilyenkor mindig megállok egy pillanatra, mintha az idő lelassulna. Ahogy a filmekben szokták ábrázolni. Tudom, hogy egy család életében történelmi pillanatot fogok megörökíteni, mert szinte biztos, hogy nem, vagy csak nagyon ritkán állnak így össze.

A CÉGEK fotózására megbízást már a kezdetek kezdetén kaptam. Számos rendezvényen ott voltam, ahol szinte mindig élveztem a rész vételt.

Saját weboldalam: www.fotoberzay.hu